Boulderen voor de jeugd

Bij Boulderhal Sendmast mag je boulderen vanaf 6 jaar. Kinderen tussen de 6 en de 12 jaar mogen bij ons vrij boulderen onder direct toezicht van een volwassene (1 volwassene per 3 kinderen). Kinderen vanaf 13 jaar mogen zelfstandig vrij boulderen. Vanwege de veiligheid is het voor kinderen tot 6 jaar dus helaas niet toegestaan om bij ons te boulderen.

Vrij boulderen

Lijkt het je leuk om eens te boulderen? Dan kan je gewoon langs komen! Een introductiecursus of iets dergelijks is niet verplicht. Na een korte uitleg van de ‘spelregels’ kun je zelf aan de slag. Voor wie het leuk vindt, hebben we een gratis introductieles. In deze korte introductieles leert een trainer je alle kneepjes van het boulderen, waarna je zelf aan de slag kan.

Behalve soepele sportieve kleding en schone sportschoenen, heb je niets nodig. Het is ook mogelijk om klimschoenen te huren. Met klimschoenen heb je meer grip en dit vergemakkelijkt het klimmen aanzienlijk.

Senders Jeugd Club

Kinderen tussen de 6 en 17 jaar met een jeugdlidmaatschap, zijn automatisch lid van de Senders Jeugd Club. Leden van de Senders Jeugd Club kunnen wekelijks deelnemen aan de gratis jeugdtraining op zaterdag om 10:00. Wil je eens een proeftraining mee doen zonder jeugdlidmaatschap? Stuur dan een email naar Enable JavaScript to view protected content..

Een jeugdlidmaatschap kost €40 per maand. Dit is dus inclusief 1 keer jeugdtraining per week en onbeperkt boulderen. In eerste instantie dienen kinderen tussen de 6 en 13 jaar altijd onder begeleiding van een volwassene te boulderen. Wanneer onze trainers zien, dat het kind de veiligheid en dynamiek van de boulderhal snapt, kunnen hier uitzonderingen op gemaakt worden.

Kinderfeestjes

Je kinderfeestje avontuurlijk en sportief vieren bij Boulderhal Sendmast? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.